Studie keuze voor beroep


Studie keuze

studiekeuze

Het gesprek tijdens het studiekeuzetraject is vaak een aanvulling op de zoektocht die je zelf geïnitieerd hebt. Een begeleider kan samen met jou je echte interesses en kwaliteiten ontdekken. Samen deze zoektocht doen waar je ontdekt waar je goed in bent, waar je interesses liggen en wat je toekomstplannen zijn is een stuk overzichtelijker dan het geheel in je eentje te doen.

Gedurende het proces is het belangrijk om antwoord te krijgen op de ovlgende vraagstukken:

  • waar ligt jou interesse echt
  • Wat belemmert jouw om die goede keuze te maken
  • Heb je wel eens nagedacht over de mogelijkheid om duaal te studeren
  • Weet je echt niet welke keuze je moet maken? Misschien is een jaar reizen of werken iets voor jou

Het uiteindelijke doel is om een studie te kiezen die echt bij je past en natuurlijk aansluit bij jouw gedroomde baan voor in de toekomst. Iedereen wil de studie met plezier volgen en zich voor de volle honderd procent inzetten omdat je je ervan bewust bent waar je het allemaal voor doet.

De studiekeuze is van zeer groot belang

keuze maken

Voordat je de keuze daadwerkelijk maakt is het van groot belang dat je goed beseft dat de keuze die je maakt bepalend is voor de loop van je toekomstige leven. Met dit besef in je achterhoofd zul je zien dat de keuze rationeler en welovervogen gemaakt zal worden. Een studiekeuze proces, danwel met een derder partij, kan je helpen al deze inzichten en informatie goed te beoordelen.

Denk goed over je studiekeuze na wanneer je de beslissing genomen hebt is het zaak dat je je bijzonder goed inzet voor de studie die jij inmiddels volgt.