Studie keuze voor beroep


Voor ouders

studiekeuze

Voor ouders is het heel lastig om een kind te zien worstelen met met de vraag welke ze studie willen volgen. Als ouder ben je natuurlijk emotioneel bijzonder betrokken bij de toekomst van je kinderen en je wilt natuurlijk dat ze iets doen waar ze blij van worden en wat toekomstperspectief bied. Het helpen met deze keuze doe je graag maar kan lastig zijn, juist omdat je zo emotioneel betrokken bent. Daarom kan een studiekeuze adviseur helpen deze keuze overzichtelijker te maken met hulp van een procesmatig stappen plan.

Er zijn zo bijzonder veel opleidingen dat het niet makkelijk is de juiste studie te kiezen. Een studiekeuze test is vaak een goed beginpunt om duidelijkheid in je interesse en persoonlijk te krijgen. Er zijn veel verschillende studiekeuzes en wij adviseren altijd om meerdere (meestal 3) tests te doen. Op die manier krijg je een breder beeld van jouw interesse en kan er bevestiging naar boven komen van de uitkomst van 1 of meerdere testen.

Als ouder is het niet leuk om te zien dat je kind ongelukkig wordt door de belangrijke keuze die hij of zij eigenlijk niet goed kan maken. Het is ook niet zo raar, al die keuzes, vrienden die naar een bepaalde school gaan, zo veel open dagen, zo veel mogelijkheden. Een beroeps studie keuze niveau helpt u kind die keuze beter en makkelijik te maken.

Jongvolwassen moeten beseffen dat het volgen van een studie een leuke, interessant en belangrijke bezigheid is. Je bent tijdens een studie toch bezig met jezelf klaarstomen. Het moet duidelijk zijn dat de keuze bij de persoonlijkheid maar ook bij de capaciteiten past.

Mocht u kind dus niet uit zijn of haar studie keuze komen, dan is kan het bijzonder verstandig zijn een studiekeuze bureau in te schakelen om de keuzemogelijkheden overzichtelijker te maken. En uiteindelijk de juist studie te kiezen.